PROPRIETATE INTELECTUALA

PROTECTIA PROPRIETATII INTELECTUALE IN CIPRU, MARCI COMERCIALE

CYPRUS INTELLECTUAL PROPERTY PROTECTION, TRADE MARKS

Echipa Oxford vă poate asista la protecția si înregistrarea națională si internațională (OMPI – OAPI) a mărcilor comerciale design, precum si la acordarea licenței pentru tehnologie si brevete.

Serviciile noastre includ:

 • Asistență la înregistrarea si protecția tuturor tipurilor de proprietate intelectuală, mărci comerciale din Cipru, Uniunea Europeană si din întreaga lume.
 • Consiliere cu privire la aspectele legate de proprietate intelectuală în scopuri de optimizare a impozitelor.

Trimite o solicitare

 

PROTECTIA PROPRIETATII INTELECTUALE (PI) IN CIPRU

Marci / Logo / Design

Există un sistem complet, care să garanteze că drepturile de PI sunt protejate la nivel european internațional si național.

1. Înregistrare în Registrul Companiilor din Cipru, care oferă protecție la nivel național.

 • Se trimite o cerere la Registrul Companiilor din Cipru, pentru aprobarea mărcii propuse.
 • Această procedură durează de obicei 5-6 luni.
 • În cazul în care Registrul aprobă Marca Comercială, este nevoie de încă 2-3 ani, pentru ca marca să fie publicată în Monitorul Republicii (există mii in asteptare).
 • După publicare, există o perioadă de două luni în care marca poate fi contestată.
 • Dacă nu există obiecții in timpul acestei perioade, marca comercială va fi înregistrată si Registrul va emite Certificatul de Marca Comercială.

2. Inregistrare la Oficiul de Mărci Comunitare via Cipru, care oferă protecție pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

 • Cerere la Oficiul de Mărci Comunitare în Alicante.
 • Înregistrare pentru Marca Euro permite protecția Mărcilor pe întregul teritoriu UE.
 • Cerere internă ​​în cadrul unui stat membru este încă posibil, chiar în cazul în care a fost acordată o Mărca Euro.

3. Înregistrare la Biroul Internațional al Organizației Mondiale al Proprietății Intelectuale (OMPI Cipru fiind parte a Protocolului de la Madrid și semnatară a Tratatului de la Paris care oferă protecție internațională).

 • Cererea trebuie să fie depusă la Biroul de Origine (adica Cipru) pentru Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI), înregistrare în temeiul Protocolului de la Madrid care asigură protecția mărcii în mai multe țări.
 • O cerere internațională în temeiul Protocolului de la Madrid poate fi depusă de către orice persoană, care dispune de un sediu industrial sau comercial real și efectiv sau domiciliu sau care este un cetățean al uneia dintre țările parte la protocol.

Înainte ca o marcă să fie obiectul unei cereri internaționale, acesta trebuie să fi fost deja înregistrată, sau înregistrarea să fi fost aplicată pentru aceleași bunuri sau servicii de clasă cu ale biroului de înregistrare a mărcii din tara parte la Protocolul de la Madrid.

 

BENEFICII FISCALE

Prin utilizarea drepturilor de proprietate intelectuală / drepturilor de autor, o companie din Cipru ar putea avea beneficii fiscale semnificative sub noul regim de proprietate intelectuală. In conditiile noului regim al proprietătii fiscale, rata efectivă de impozitare pe venituri, drepturi de autor poate fi de 2 % sau mai putin.
Pentru mai multe informații și exemple practice, vezi pagina privind redeventele in Cipru.